Danas se Plenković sastaje s liječnicima

Autor:

03.04.2023., Zagreb - Predsjednica Hrvatskog lijecnickog sindikata Renata Culinovic Caic i predsjednik Hrvatske lijecnicke komore Kresimir Luetic dali su izjavu medijima nakon sastanka ministra zdravstva Vilija Berosa sa celnicima pet krovnih ljecnickih udruga koje su prije dva tjedna organizirale prosvjed. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastat će se s predstavnicima liječnika kako bi s njima razgovarao o svim pitanjima koja ih zanimaju, koeficijentima, statusnim pitanjima, boljoj organizaciji sustava zdravstva i drugo.

Sastanak su inicirale liječničke udruge nezadovoljne razgovorima s ministrom zdravstva Vilijem Berošom tražeći usklađivanje platnih koeficijenata, donošenje zakona o radno-pravnom statusu liječnika, donošenje vremensko-kadrovskih normativa i ukidanje, kako navode, “robovlasničkih” ugovora za specijalizante, javlja HRT.

Predsjednica liječničkog sindikata Renata Čulinović Ča izjavila je prije tjedan dana, nakon sastanka s resornim ministrom, da se nastavlja s pripremama štrajka jer nisu dobili konkretne rokove za ispunjenje svojih zahtjeva, a među njima je i uredba od oko 74 milijuna eura godišnje.

“Nismo čuli ništa novo niti smo dobili traženi konkretan datum kada će uredba o koeficijentima liječnika biti objavljena u Narodnim novinama”, izjavila je nakon sastanka s ministrom Vilijem Berošem predsjednica Sindikata. Istaknula je i da su tražili aktivno uključivanje u dijalog premijera Andreja Plenkovića.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je prije tjedan dana da u slučaju štrajka liječnika neće biti generalne zabrane štrajka, poručivši međutim da neće dozvoliti štrajk u područjima koji mogao ugroziti zdravlje građana.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.