Četiri su osobe nestale, a četiri teško ozlijeđene nakon eksplozije koja se u ponedjeljak dogodila u tvornici vatrometa u blizini Zaragoze, u sjeveroistočnoj Španjolskoj, javljaju svjetske agencije. Lokalni mediji javljaju kako je poginulo najmanje četiri osobe.

Tvornica, koja zapošljava oko 40 ljudi, nalazi se u neposrednoj blizini zračne luke, a uzrok eksplozije još uvijek nije poznat. Eksplozija je odjeknula u velikom dijelu grada, a tvornica inače proizvodi vatromet i šibice.

https://www.youtube.com/watch?v=BTCbUclexLY

Snimke objavljene na televiziji i društvenim medijima pokazuju gust dim kako se diže iznad tvornice. Državna televizija RTVE objavila je kako hitne službe nisu mogle doći do mjesta događaja zbog neprestanih eksplozija. Glasnogovornica hitne službe upozorila je ljude putem Twittera da ne idu u blizinu područja.

List El Pais objavio je kako je u nesrećama u tvornicama vatrometa u posljednjih 25 godina poginulo više od 110 ljudi. Kolovoz je i inače ‘prometan’ mjesec za tvornice vatrometa u zemlji, jer mnogi mali gradovi obilježavaju vjerske festivale u ovo doba godine, na kojima je vatromet neizbježan.

Komentiraj