Zadarska policija je u ponedjeljak uhitila 39-godišnjeg Zadranina kojega sumnjiči da je u subotu, dan prije parlamentarnih izbora, SMS porukama smrću prijetio ministru branitelja Predragu Matiću.

Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan potvrdio je u četvrtak da je osumnjičenik uhićen na temelju prijave Policijske uprave zagrebačke.

  Nakon dvodnevne kriminalističke obrade priveden je u tamošnje državno odvjetništvo te nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode, uz mjeru zabrane komuniciranja s ministrom Matićem.Protiv 39-godišnjeg muškarca podnijeta je kaznena prijava.

Matić je u utorak potvrdio kako se on i njegova obitelj nalaze pod policijskom zaštitom, nakon što je proteklih dana SMS-om primio prijetnje, izrazivši žaljenje što mu te prijetnje kako je rekao, stižu od njegovih bivših suboraca i prijatelja.

“Policija radi svoj posao i ono što sam iznio je istina. Žao mi je da nakon svega i onoga što sam prošao u Domovinskom ratu kao hrvatski branitelj, nakon svega što sam proživio u tri neprijateljska koncentracijska logora na području Srbije, da danas dobivam prijetnje od svojih bivših suboraca i prijatelja”, kazao je Matić novinarima u Tompojevcima.

“Politika je jedno, a posve drugo nekoga fizički ugrožavati. To nije ono za što su se hrvatski branitelji borili”, istaknuo je i dodao kako mu je u ovu subotu SMS-om poručeno da neće doživjeti ponedjeljak.

“Imam dosta godina, ali bih ipak volio više proživjeti od ta dva dana. To je masovna pojava onih koji misle da se prijetnjama može zaustaviti istina”, rekao je i naglasio kako se takvim prijetnjama uglavnom služe kukavice.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.