Sjedinjene Države izvele su u ponedjeljak zračni napad na istaknutog člana terorističke organizacije Al Kaide u Siriji, objavilo je američko ministarstvo obrane, a njegovu smrt potvrdila je bivša skupina Fronta al Nusra.

Skupina Džabhat Fateh al Šam, bivša Fronta Al Nusra, rekla je da je egipatski klerik Abu al Faradž al Masri, istaknuti član militantne skupine, ubijen u zračnom udaru međunarodne koalicije predvođene SAD-om.

Pentagon je za Reuters ranije rekao da su zračni napadi ciljali istaknutog vođe Al Kaide blizu Idliba.

“Možemo potvrditi da smo ciljali istaknutog člana Al Kaide u Siriji i još procjenjujemo rezultate operacije”, rekao je glasnogovornik Pentagona Jeff Davis.

Regionalni mediji i društvene mreže objavili su da je ubijen Egipćanin Ahmed Salama Mabruk, a Abu al Faradž al Masri je njegovo ratno ime.

“Svaki put kad uklonimo istaknutog vođu Al Kaide, mi naštetimo njihovu zapovjedništvu i kontroli i zaustavimo njihovo širenje”, rekao je Davis.

Mabruk je rođen 1956. u egipatskoj pokrajini Gizi. Poznat je kao veteran Kaide i zapovjednik Fronte Fateh al-Šam, koja se nekad zvala Fronta Al Nusra, a ime je promineila kada je prekinula veze s Al Kaidom.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.