– Republikanac Donald Trump, koji se bori za stranačku nominaciju za američke predsjedničke izbore, deportirao bi sve ilegalne imigrante i opozvao naredbe koje je izdao sadašnji američki predsjednik Barack Obama o zaštiti imigranata kada uđe u Bijelu kuću, kazao je u intervjuu za NBC News koji će biti emitiran u nedjelju.

 

  • “Obitelji neće ostati razdvojene, ali trebaju otići”, kazao je Trump u emisiju “Meet the Press”, prema izvacima objavljenima u subotu.

 

Upitan o ilegalnim imigrantima koji možda nemaju kuda otići Trump je kazao da će se s njima raditi. “Moraju otići… ili imamo zemlju ili ju nemamo”, dodao je.

Trump (69) kazao je kako bi po ulasku u Bijelu kuću morao opozvati Obamine odluke o imigrantima uključujući onu koja štiti od deportacije djecu roditelja koji su ušli u zemlju ilegalno.

Američki milijarder, koji je po anketama izbio na vrh među 17 kandidata za republikansku nominaciju, izazvao je kontroverzije provokativnim izjavama o ilegalnim imigrantima opisujući one iz Meksika kao kriminalce i silovatelje.

Procjenjuje se da je u SAD-u oko 11 milijuna ilegalnih imigranata.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.