Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trumo poručio je kako prve informacije pokazuju da je policijska pucnjava u kojem je u Milwaukeeju poginuo Afroamerikanac bila opravdana, prenose američki mediji.

Ubojstvo Sylvillea Smitha, u većinski Afroameričkom dijelu grada, dovelo je do velikih prosvjeda. Serija fatalnih policijskih pucnjava uzrokovala je masovne demonstracije diljem SAD-a. Prosvjednici tvrde da je policija ‘brza na okidaču’ protiv Afroamerikanaca.

U posljednjem incidentu, 23-godišnjeg Smitha zaustavila je policija, a on je počeo bježati. Dužnosnici kažu da je bježao jer je imao neregistrirano oružje sa sobom, a odbio ga je baciti na traženje policije.

“Moramo poštivati zakon ili nemamo državu”, poručio je Trump za Fox News. “Pištolj je bio uperen u glavu policajca, a navodno je Smith bio spreman pucati. U čemu je problem? Sve upućuje na to. Možda nije istina, ali ako je, ljudi ne bi trebali prosvjedovati”, rekao je Trump.

Trump je poručio i kako je najveći problem u afroameričkim zajednicama nasilje- “Rat protiv policije rat je protiv miroljubivih građana koji žele raditi i živjeti, slati svoju djecu u školu i biti sigurni. Naš posao nije olakšati život prosvjednicima ili pljačkašima, nasilnicima – a njim ima mnogo”, rekao je republikanski predsjednički kandidat.

Komentiraj

FOTO:EPA/SHAWN THEW
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.