Naoružani muškarac ubio je pet a ranio devet osoba u petak u šijitskom svetištu na istoku Saudijske Arabije gdje je policija usmrtila ubojicu, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Odgovornost za napad preuzela je organizacija koja za sebe tvrdi da pripada IS-u. “U pucnjavi je ubijeno petero građana, među kojima jedna žena. Devetero ih je ranjeno”, piše u priopćenju ministarstva.

U dokumentu se ističe da je do napada došlo u petak oko 19 sati po lokalnom vremenu kad je muškarac s automatskim oružjem “počeo nasumično pucati” u dvorani za šijitske komemoracije Al-Haidaria, u četvrti Saihat grada Katife.

Policija je intervenirala i otvorila vatru usmrtivši napadača, dodaje ministarstvo ne navodeći više detalja.

Nepoznate osobe otvorile su vatru na vjernike u šijitskom svetištu na zapadu Irana, usmrtivši dvije osobe, izvijestila je u subotu službena novinska agencija Irna.

Do napada je došlo u petak navečer u gradu Dezfulu, u pokrajini Huzistan, blizu iračke granice, gdje živi znatna arapsko-sunitska manjina.

Napad je izveden tijekom velike šijitske proslave Ašure koja će kulminirati 24. listopada.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.