Pakistanske snage sigurnosti uhitile su pet mušakraca optuženih da su pomagali izvesti teroristički napad na sveučilište u kojem je ubijena 21 osoba i objavili da su četvorica napadača bila uvježbana u Afganistanu, prenose u subotu agencije.

“Pet pomagača atentatora uhićena su, a jedan, kojega ću nazvati terorist A,  još je u bijegu”, rekao je general Asim Bajwa na tv-konferenciji za novinare u Pešavaru.

“Terorist A” organizirao je prijevoz četvorice muškaraca naoružanih borbenim puškama i granatama koji su u srijedu masakrirali dvadesetak osoba, uglavnom studenata, na sveučilišnom kampusu, prije nego su ih ubile snage reda.

Napadači su stigli iz Turkhuma, grada na granici s Afganistanom, rekao je geenral Bajwa.

Ustvrdio je da je mozak operacije pakistanski taliban Umar Mansur, kojemu je sjedište u Afganinstanu i koji je također odgovoran za pokolj 134 djece u Pešavaru, što je najsmrtonosniji militantni napad u pakistanskoj povijesti.

Pakistanski dužnosnici tvrde da vođa pakistanskih talibana mula Fazlulah orkestrira napade na Pakistan iz Afganistana kamo je izbjegao prije nekoliko godina kada je pakistanska vojska provela ofenzivu na njihova uporišta u dolini Svat.

Komentiraj