Uprava Sveučilišta Essex razmatra mogućnost da u Colchesteru izgradi najdublji bazen na svijetu čija će svrha biti razna istraživanja, testiranje ljudske izdržljivosti i ispitivanja bestežinskog stanja, piše BBC u nedjelju.

Bazen u Colchesteru mogao bi biti dublji od trenutno najdubljeg koji se nalazi u talijanskim termama Montegrotto. Njegova je dubina 42 metra.

Predloženo je da bazen sveučilišta Essex bude dubok 50 metara, što je znatno dublje od NASA-inog bazena u Houstonu dubokog dvanaest metara. Ako se postigne konačan dogovor izgradnja bi mogla stajati 40 milijuna funti.

Tvrtka Blue Abyss, partner sveučilišta, objavila je da bi se bazen koristio za razne istraživačke projekte, poput ispitivanja bestežinskog stanja, vježbi nadzora okoliša, vježbi naprednih ronilačkih tehnika, istraživanja pomorske i fiziologije čovjeka te treninga ljudske izdržljivosti.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.