Sudsko vijeće vukovarskog Općinskog suda vratilo je na početak sudski postupak protiv Marijana Živkovića zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi policijske postaje u Vukovaru početkom rujna 2013.

Odvjetnik Marijana Živkovića, Emil Mitrovski, pojasnio je u izjavi novinarima da prema odredbama Zakona o kaznenom postupku, u slučaju protoka više od tri mjeseca od posljednje radnje na sudu, suđenje u formalno pravnom smislu mora početi ispočetka.

“Nova rasprava zakazana je za 7. studenog. Zadovoljan sam činjenicom što su prihvaćeni svi dokazi optužbe, ali i obrane, što do sada nije bio slučaj. Dokazat ćemo da Marijan Živković nije kriv ni za jedno od tri kaznena djela koja mu se stavljaju na teret”, kazao je Mitrovski.

“Ja sam već kažnjen i osuđen jer nemam sinu gdje svijeću zapaliti i što 25 godina živim bez djece”, prokomentiro je Marijan Živković kojemu su u Domovinskom ratu pognula dvojica sinova.

Komentiraj

FOTO:HINA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.