Dvije osobe su ranjene, od kojih jedna teže, u nedjelju u eksploziji na ulazu u postaju stockholmske podzemne željeznice, izvijestila je policija.

Teže ozlijeđena osoba je, po izvješćima, muškarac u šezdesetim godinama života. Policija je izvijestila da je muškarac podignuo predmet s tla koji je eksplodirao, rekla je agencija dpa.

Policijski glasnogovornik je rekao kako nema razloga vjerovati da je događaj povezan s terorizmom, navodi agencija Reuters.

U bolnicu je prevezena i žena u četrdesetim godinama života no njene ozljede policija nije opisala, izvijestili su mediji.

Policija je okružila i blokirala područje oko ulaza u stanicu metroa Varby Gard u južnom predgrađu Stockholma i istražuje incident. Postaja je zatvorena.

Tabloidi Aftonbladet i Expressen su izvijestili da se misli da je eksplodirala ručna granata, no glasnogvnornik policije Sven-Erik Olsson nije želio potvrditi ta izvješća.

Komentiraj

FOTO:epa
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.