Talijansko gašenje odašiljača koji su uzrokovali smetnje u prijemu televizijskih i radijskih signala u Hrvatskoj dokaz je razvoja prijateljskih odnosa s Italijom, rekao je u četvrtak ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier.

Talijanske su vlasti počele gasiti odašiljače koji su uzrokovali smetnje u prijemu televizijskih i radijskih signala na hrvatskoj obali Jadrana, izvijestila je Međunarodna telekomunikacijska unija (ITU) sa sjedištem u Ženevi, priopćeno je u četvrtak s Hrvatske radio televizije (HRT).

“To je jedno pitanje na kojemu smo dugo radili zajedno s drugim nadležnim hrvatskim institucijama, a vrlo je aktivno bilo i veleposlanstvo Italije u Zagrebu “, istaknuo je Stier u izjavi za središnji Dnevnik HRT-a.

“Time je riješeno pitanje koje je bilo jako važno za nas i ovo je dokaz razvoja dobrih i prijateljskih odnosa s Italijom”, zaključio je.

Talijansko Ministarstvo gospodarskog razvitka izvijestilo je ITU da prestaje emitiranje na ukupno 61 frekvenciji, među kojima su i one koje ometaju prijem hrvatskih radijskih i televizijskih programa.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.