Oporbeni Pokret “Dosta je bilo” zatražio je u utorak od srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da prestane kršiti Ustav i odmah podnese ostavku na mjesto šefa vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Reagirajući na sinoćnu Vučićevu izjavu, u intervjuu za provladinu komercijalnu TV Happy, da će ostavku na mjesto predsjednika SNS-a podnijeti 2019. i dotad naći svog nasljednika, Pokret “Dosta je bilo” podsjeća Vučića na ustavnu obvezu po kojoj šef države ne može istodobno obavljati drugu javnu dužnost ili profesionalnu djelatnost.

“Predsjednik je time izvijestio građane Srbije da će nastaviti kršiti Ustav, baš kao svojedobno i Boris Tadić, ali će biti bolji od Tadića utoliko što ga neće kršiti cijeli svoj mandat, već samo pola mandata”, navedeno je u priopćenu Pokreta “Dosta je bilo”, koji vodi Saša Radulović, ministar gospodarstva u prvoj vladi koju je vodio Aleksandar Vučić.

Taj pokret je podsetio da je prethodni predsjednik Tomislav Nikolić “imao dovoljno državničkog sluha” pa je po izboru za predsednika podnio ostavku i povukao se s čela SNS-a, prepuštajući mjesto šefa partije Vučiću, sadašnjem predsjedniku.

“Predsjednik Srbije nije smio prisegnuti, a da prije toga nije podnio ostavku. Zahtijevamo od predsjednika SNS-a i Srbije podnošenje ostavke i na dužnost koordinatora svih službi bezbjednosti te da se prestane miješati rad vlade”, ističe u priopćenju ova oporbena stranka.

Pokret Vučiću poručuje da “mora biti predsjednik svih građana” te da u tom slučaju ne može ostati na čelu SNS-a “jer time vrijeđa 65 posto punoljetnih gradjana Srbije koji na posljednjim izborima nisu glasovali za njega”.

Pokret “Dosta je bilo” nekadašnjeg Vučićeva ministra gospodarstva Radulovića, na izvanrednim izborima 2016. osvojio je 16 mandata u Skupštini Srbije.

Komentiraj

FOTO:foto HINA/ TANJUG/ Dragan Kujundzic/ ua
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.