Sramežljivim i skormnim nastupom hrvatski su reprezentativci u subotu u Koprivnici pobijedili Moldaviju sa minimalnih 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Andrej Kramarić u devetoj minuti susreta.

Iako je Hrvatska bila aktivnija momčad, gledatelji su ostali zakinuti za ono po što su došli – pogotke. Ponovno je najaktivniji na terenu bio Ivan Perišić, dok su dobru utakmicu odigrali i Ivan Strinić te Šime Vrsaljko. Ali, napad je potpuno podbacio.

Do prve utakmice na Europskom prvenstvu ostalo je još 15 dana, a Vatreni će posljednju pripremnu utakmicu odigrati protiv San Marina. Je li to protivnik ‘po mjeri’ uoči važnog natjecanja, za koje se hrvatski suparnici iz skupine pripremaju protiv najjačih reprezentacija svijeta, vidjet ćemo za dva tjedna.

Hrvatski izbornik Ante Čačić nakon utakmice je rekao kako mu je žao što rezultat nije bio uvjerljiviji, ali utakmicom je zadovoljan. “Dala mi je dosta odgovora”, rekao je Čačić. Istaknuo je kako je s Ivanom Strinićem ‘u potpunosti zadovoljan’.

Vedran Ćorluka je oduševljen mladim igračima. “Stariji se igrači trebaju bojati za svoja mjesta”, rekao je priznavši kako im u obrani nedostaje malo širine, pogotovo zbog izostanka Dejana Lovrena. “Ali, koga nema, bez njega se mora”, objasnio je Ćorluka.

“Bitno je kako će Hrvatska izgledati za dva tjedna u Francuskoj, a ne kako je izgledala danas. Imamo još dovoljno vremena za uigravanje i sigurno ćemo biti spremni”, uvjeren je napadač Duje Čop.

Komentiraj