HDZ-ova sjednica Nacionalnog vijeća stranke u hotelu Panorama u Zagrebu počela je malo prije podneva. Očekuje se kako će HDZ nakon sjednice objaviti i ime mandatara Vlade.

Sudionici sjednice su se već počeli okupljati u hotelu Panorami, a Željko Reiner je kazao kako će se “sve znati kasnije”. Božidar Kalmeta za HRT je potvrdio kako će izjave iz HDZ-a davati nakon sjednice.

HRT neslužbeno doznaje da se Karamarko do 11.40 sati dogovarao s Božom Petrovom oko usuglašavanja stavova.

Tijek događaja:

13:33 “Rekli smo dao Bog da oni u MOST-u budu homogeni i kud idu idu. Nemam razloga ne vjerovati Petrovu. Predstavit ćemo kandidata. Mislim da će biti lijep odjek onoga što će se predstaviti za sat vremena, sat i pol. Mislim da će biti kalitetno što god da bude. Pustite mene i moju funkciju u budućoj vlasti. Bitno je da smo se dogovorili i da imamo volje za reforme”.

Očekujem predstavljanje oko 16, nekakvu pressicu. Možda će gospodin Manjkas znati”.

13:20 HDZ-ovci navodno neće pred novinare sve dok ne završi sastanak MOST-a. Izlaze van ispred hotela, no bez izjava se vraćaju nazad.

11:45 “Razgovaramo, mislim da ćemo se dogovoriti. Oni imaju Vijeće, mi isto, i dogovorit ćemo se. Bio bih neozbiljan kad bih rekao imena sada.

Nestranački nema legitimitet, vi to meni Milanovićeve teorije neke širite ovdje?! Ma dajte molim vas. Ajde dogovorit ćemo se kasnije”, kazao je Karamarko.

11:40 Tomislav Karamarko stigao je na sjednicu.

Komentiraj