Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je u četvrtak Splićane iz hrvatske vaterpolo reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Posebno emotivan govor održao je Anđelo Šetka, jedini Splićanin od vaterpolista, koji se prisjetio kako je proživljavao trenutke kada je istočnim dijelovima Splita bjesnio požar.

“Dok ste se vi borili s požarom mi smo igrali utakmicu. Ja tu noć nisam spavao. Drugi pričaju, vi osjećate. Ja znam što je Kila, oni drugi ne znaju, ali osjećaju. Nisam baš neki govornik, ali drago mi je da sportaš vodi ovaj grad zato što znate da bez truda, muke i rada nema ništa. Da mi nismo djelovali kao jedan, ne da ne bi došli do zlata, nego bi izginuli prije Amerike, a Amerika je velesila. Tako je bilo i u Splitu. Vidjeli smo vatrogasce, vas koji ste izašli na teren, Torcidu… Ja sam bio posebno emotivan jer sam Splićanin”, rekao je Šetka, prenosi Dalmatinski portal.

Večeras prije uzvratne utakmice trećeg pretkola Europa lige između Hajduka i Brondbyja, vaterpoliste će na Poljudu pozdraviti tridesetak tisuća ljudi. “Meni će danas srce biti veliko k’o kuća kad dođem na Poljud. Molio sam svog kuma Španjolca, da dođe, da vidi što su Hajduk i Torcida, pokazivao sam mu proslavu 100 godina Hajduka i on nije mogao vjerovati da jedan grad može toliko živjeti za svoj klub”, poručio je.

u veljači je Šetka posjetio Vukovar, a sad je najavio kako želi organizirati dolazak malih vaterpolista iz Vukovara u split. “Kažu nam da političari dođu i odu, ali ja bi htio napraviti nešto za njih da znaju da mislimo na njih. Ovo je iz srca. Ne znam hoću li išta napraviti, ali moram barem pokušati. Pokazao je i požar, a i druge stvari, da nema ništa ako nismo zajedno”, zaključio je.

Komentiraj