Crnogorski premijer i čelnik vladajuće Demokratska partija socijalista (DPS), govoreći u parlamentu gdje je u ponedjeljak vođena rasprava o povjerenju njegovoj vladi, kazao je da ne vidi nikakav razlog za strahovanje da će se, ovisno o rezultatu glasovanja, poremetiti stabilnosti Crne Gore.

»Mislim da je Crna Gora i politički i sigurnosno stabilna i da to ne može biti dovedeno u pitanje izglasavanjem povjerenja ili smjenom vlade«, rekao je Đukanović.

Tome u prilog govori i činjenica da inicijativu o provjeri povjerenja vladi on nije pokrenuo računajući unaprijed da će u parlamentu imati sigurnu podršku većine, rekao je.

Obostrana optuživanja vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) premijera Mila Đukanovića i njenog koalicijskog partnera Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića, predsjednika Skupštine, obilježilo je prvi dan debate u crnogorskom parlamantu o povjerenju vladi.
Đukanović je optužio SDP da je tijekom zajedničke vladavine punih 18 godina, bila  “malo vlast, a malo oporba”, a Krivokapić zamjera DPS-u što su skrenuli sa zajedničkog puta.
Mada je glasovanje predviđeno za utorak, iz nastupa čelnika parlamentarnih stranaka analitičari ocjenjuju da će se potvrditi ranija nagađanja da će vlada premijera Đukanovića preživjeti zahvaljujući SDP-u.

Crnogorska vlada je zatražila glasovanje o povjerenju u parlamentu navodeći kao razlog što u većem dijelu trogodišnjeg mandata nije bilo jasne potpore parlamentarne većine koalicijskoj vladi koju čine Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP).

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.