Trener Leicestera Claudio Ranieri poručio je kako Jamie Vardy i Riyad Mahrez, koji su sinoć ‘srušili’ Chelsea, nisu na prodaju. Vardy je u ponedjeljak postigao svoj 15. pogodak sezone, a Mahrez svoj 11.

“Nitko u siječnju ne može kupiti Vardyja i Mahreua”, poručio je 64-godišnji Talijan. “Nema tih novaca.”

Vardy, najbolji strijelac Premiershipa, prije samo četiri godine igrao je amaterski nogomet, a u Leicester je stigao 2012. godine za oko milijun funti. Mahrez je, prije dolaska u redove ‘Lisica’ bio u francuskoj drugoj ligi, a Leicester ga je kupio za 400 tisuća funti. Ovaj je dvojac bio ključan za veliki uspon Leicestera ove sezone. Trenutno su vodeća momčad Premiershipa sa dva boda ispred Arsenala.

U isto vrijeme prošle sezone, nakon 16 kola, Leicester je s trenerom Nigelom Pearsonom bio na samom dnu lige. Unatoč najboljem startu u svojoj 131-godišnjoj povijesti, Ranieri tvrdi kako je njegov cilj skupiti 40 bodova kako bi – izbjegao ispadanje.

Taj su cilj ‘Lisice’ ostvarile još prošlog mjeseca. “Rekao sam svojim igračima, još pet bodova i sigurni smo. Postavio sam cilj na početku sezone, a nakon što smo cilj ostvarili, on se sada mijenja. Bilo je mnogo elektriciteta večeras, bez navijača smo samo obična momčad. Hvala im. Oni nastavljaju sanjati, ali mi moramo s obje noge čvrsto stajati na zemlji”, rekako je bivši trener Chelsea.

“Ovo je magično vrijeme, ali moramo nastaviti s napornim radom jer se ne želim probuditi iz ovog sna. Želim i dalje sanjati sa našim navijačima”, zaključio je.

Komentiraj