Turska policija je u četvrtak rano ujutro u Adani, na jugu zemlje, uhitila 20 ljudi za koje sumnja da su pripadnici militantne skupine Islamske države (IS) , izvijestila je novinska agencija Dogan.

Protuteroristička policija, potpomognuta helikopterom, upala je na 22 kućne adrese u gradu, nakon dojave da jedna ćelija IS-a priprema napade.

Osumnjičeni, među kojima su i visoki lokalni dužnosnici, odvedeni su u sjedište policije na ispitivanje.

Predsjednik Tayyip Erdogan je kazao da militanti IS-a iz bivšeg SSSR-a stoje iza napada u lipnju na glavnu istanbulsku zračnu luku u kojem je ubijeno 45 ljudi. Zbog tog napada uhićeno je na desetke ljudi.

IS kontrolira područje Sirije uzduž turske granice, istočno od Adane. Taj se grad nalazi u blizini zračne baze Incirlik koje je stacionirano američko vojno osoblje i od kuda kreću zračni napadi na položaje IS-a.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.