Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar najavio je u petak u Mostaru da će Hrvatska nastaviti snažno podupirati razvoj Sveučilišta u Mostaru smatrajući ga važnim za opstojnost tamošnjih Hrvata.

 “Vlada Republike Hrvatske ove godine odobrila je osam milijuna kuna za mostarsko sveučilište, dok je primjerice prošle godine ta brojka bila 3,5 milijuna kuna”, rekao je ministar Mornar na svečanoj sjednici Senata Sveučilišta kojom je obilježen Dan Sveučilišta.
 Mornar je pri tome dodao kao je i sam bio opterećen predrasudama prema sveučilištu u Mostaru i Hercegovcima, pojašnjavajući da su sve predrasude nestale nakon razgovora s čelnim ljudima Sveučilišta u Mostaru.
 U ime Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) čestitke povodom 38. godišnjice postojanja Sveučilišta u Mostaru uputio je akademik Ivica Kostović koji je istaknuo kako opstojnost Hrvata u BiH ovisi o Sveučilištu u Mostaru.
 Svečanosti mostarskog sveučilišta nazočili su rektori i prorektori sveučilišta u BiH, ali i iz Hrvatske – Zagreba, Dubrovnika, Pule, Varaždina, Splita i Osijeka, te Maribora.
 Najboljim studentima dodijeljene su rektorove nagrade.

Komentiraj

FOTO:Zarko Basic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.