Vladimir Ćupić iz Bogdanovaca  pokraj Vukovara pobjednik je 7. šokačke alke, u kojoj se u nedjelju u Selcima Đakovačkim natjecalo 17 konjanika s područja Slavonije.

Drugoplasirani je Stepan Kocijenić iz Staruih Perkovaca pokraj Slavonskog Broda, a treći Andrija Obrovac iz Selaca Đakovačih, pobjednik prošlogodišnje Šokačke alke.

Organizator toga natjecanja, koje nalikuje daleko poznatijem u Sinju, bio je Konjički klub Zenta iz Selaca Đakovačkih, uz pokroviteljstvo Grada Đakova. Otvorili su ju osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović i đakovački gradonačelnik Marin Mandarić.

Pobjedniku Alkte te drugoplasiranom i trećeplasiranom natjecatelju pripali su  pehari i novčane nagrade od 700, 500 i 300 kuna, a pobjedniku i šokački šešir, dar Kluba Zenta.

Nagrade su im uručili osječko-baranjski dožupan Petar Lagator, đakovčaki gradonačelnik Marin Mandarić i ravnatelj Državne ergele Đakovo Mirko Damjanović. Istaknuto je kako se Šokačkom alkom čuva tradicija tog, ali i sinjskog kraja,  kao i tradicija konjogojstva.

Šokačku  alku pratio je folklorni i glazbeni program te natjecanja za djecu i odrasle.

Komentiraj