Talijanska televizija Rete 4 prikazat će seriju od šest emisija posvećenu gastronomskoj i turističkoj ponudi Kvarnera i Istre, a prve tri, za koje su materijal snimili na Kvarneru, emitirat će se sljedećeg tjedna, priopćeno je u subotu iz Turističke zajednice Kvarnera.

Ekipa televizije „Rete 4“ prikupila je materijale za realizaciju ukupno šest emisija u okviru programa “Ricette all’Italiana” posvećenih promociji Hrvatske. U tri emisije promovirat će se regija Kvarner, njegova eno-gastro ponuda, te ponuda kulturne, prirodne i povijesne baštine, umjetnosti, aktivnog i zdravstvenog turizma. U ostale tri emisije promovirat će se Istra, navodi se u priopćenju Turističke zajednice, koja je organizirala boravak ekipe talijanske televizije na Kvarneru.

Emisija “Ricette all’Italiana”  istražuje i prikazuje recepte talijanske kuhinje, te destinacije i ostale zanimljivosti Italije, a jednom godišnje njihova tv ekipa posjećuje druge zemlje. U 2015. godini su za destinaciju odabrali Maltu, a ove godine Hrvatsku, odnosno kvarnersku i istarsku regiju.

Glavni koordinator programa na području Kvarnera bila je Turistička zajednica Kvarnera, u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i gospodarskim subjektima, a materijali su snimljeni u Kastvu, Opatiji, Rijeci, Vrbniku na otoku Krku, Nacionalnom parku Risnjak te Fužinama.

Prvo emitiranje je u ponedjeljak, 2. svibnja, slijede emisije koje su na programu u srijedu, 4. i petak, 6. svibnja s početkom u 10.50 sati. Emisiju se može pratiti preko portala www.video.mediaset.it sekcije “Ricette all’Italiana”, navodi se u priopćenju Turističke zajednice Kvarnera.

Komentiraj

FOTO:Goran Kovacic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.