Kriminalističko istraživanje nad roditeljima djevojčice koja je ostavljena ispred crkve u Sesvetama je u tijeku.

Policija je utvrdila identitet djevojčice te je u tijeku kriminalističko istraživanje, rekli su iz policije.

Roditelji djevojčice danas su ispitani u policiji te se nalaze u pritvoru, otkrila je na konferenciji za medije ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zagrebu.

“Od jutros raspolažemo informacijama da su roditelji djevojčice pronađeni, da su isti proveli razgovor sa policijskim službenicima te da se nalaze u pritvoru. Na ostala pitanja nismo u mogućnosti odgovoriti”, izjavila je Tatjana Brozić Perić.

Osim toga, rekla je što će se sada dogoditi s djevojčicom.

“Postoji žurna mjera, izdvajanja djeteta iz obitelji ili upozorenje na pogreške i propuste… Mislim da je ovdje kasno za tu mjeru. Tu je i mjera stručne pomoći i potpore. Mislim da će se u ovom slučaju ići s prijedlogom sudskih mjera, to bi bilo privremeno povjeravanje djeteta drugoj osobi. To može biti udomiteljska obitelj, može biti ustanova socijalne skrbi, zabrana približavanja djetetu ukoliko je u pitanju nasilje, to donosi sud.

Mi često predlažemo oduzimanje prava na stanovanje s djetetom, a najdrastičnija mjera je rješenje o oduzimanju prava na roditeljsku skrb, tu odluku donosi sud nakon provedenog postupka”, izjavila je.

U međuvremenu su se pojavile i informacije da roditelji imaju još jedno starije dijete koje će također vjerojatno tijekom dana biti izuzeto iz obitelji i smješteno u Dom, zajedno s djevojčicom.

Podsjetimo, hrvatska javnost jučer je ostala zaprepaštena viješću da je netko pred crkvom u Sesvetama prije tjedan dan ostavio žensko dijete, čija je procijenjena starost pet do sedam mjeseci.

Dijete je ostavljeno u dječjim kolicima, umotano u bijeli platneni prekrivač te odjeveno u žutu haljinu (s bijelim točkicama) bez rukava. Svijetle je puti, plavih očiju i svijetloplave kratke kose.

Kako policija u danima nakon pronalaska nije mogla pronaći nikakav trag, obratila se jučer građanima i zatražila pomoć u prepoznavanju.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.