Proteinska pizza postala je stvarnost u Republici Hrvatskoj.

Iako će većinu ljudi riječ ‘pizza’ asocirati na začinjenu, masnu i nezdravu hranu prepunu kalorija, naizgled nespojiva kombinacija dvije riječi: zdravo i pizza za ovaj spoj ipak donosi uspiješnu simbiozu.

Riječ je o proteinskoj pizzi koju su među prvima imali prilike kušati Zadrani u pizzerijama Gušti. Većina stručnjaka se slaže da, kao i bilo koja druga vrsta jela, pizza ne mora biti nezdrava ako se mudro odlučite za njene sastojke. Bogata niskokaloričnim nutritivnim vrijednostima te visokim udjelom proteina ova vrsta pizze zasigurno će postati omiljeno traženo jelo u gradu.

Potrebno je izbaciti suvišne kalorije te povećati sadržaj vlakna, kako bi i najkaloričnija hrana bila nutritivno zdrava. Proteinska pizza nutritivna je ideja razvijena u suradnji s čuvenim dijetologom dr. med. Pape.

Proteinska pizza, po sastavu tijesta slična je originalnom proteinskom večernjem kruhu, omogućuje konzumentima visoki udio proteina (cca. 27%) te istodobno vrlo nizak udio ugljikohidrata (cca. 5%). Uz visoki udio Omega-3 masnih kiselina te visoko obogaćena vlaknima, proteinska pizza idealan je prehrambeni proizvod koji pizzu svrstava u kategoriju zdrave hrane. Iako bogata zdravim proteinskim vrijednostima, proizvod ne gubi na gurmanskom bogatom okusu te će zasigurno postati traženi specijalitet diljem Hrvatske.

Proteinsko pizza tijesto sastoji se od: vode, proteina (pšenični proteini, proteini soje i boba), sojine prekrupe, smeđih i žutih lanenih sjemenki, sjemenki suncokreta, sojinog brašna, cjelovitog pšeničnog brašna, pšeničnih mekinja, jabučnih vlakana, kvasca, sezama, soli, prženog ječmenog slanog brašna, emulgatora sojinog lecitina, regulatora kiselosti i natrijevog dijacetata.

Proteinska pizza i tijesto mogu se kupiti u pizzerijama Gušti u Gradu Zadru te vrlo skoro i diljem Republike Hrvatske.

Komentiraj