Dva člana posade ribarskog broda „Bakul“ lakše su ozlijeđena rano u utorak prilikom nasukavanja u Medulinskom zaljevu odakle su na kraju svi članovi posade prebačeni u Medulin, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Poziv pogibelji od posade ribarskog broda dužine deset metara koji se nasukao na otok Trumbuja, djelatnici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru primili su u utorak oko 1,30 sati o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Pula.

U komunikaciji sa zapovjednikom i vlasnikom ribarice, djelatnici kapetanije ustanovili su da brod zbog oštećenja trupa nastalog uslijed nasjedanja na morsko dno na dubini oko jednog metra prima more u potpalublje te da su dva člana posade lakše ozlijeđeni, dok onečišćenje mora nije primijećeno.

Pulska Lučka kapetanija potom je radi evakuacije posade nasukanog brda angažirala privatnu ribaricu iz Premanture koja se zatekla u blizini, ali je njezina pomoć otkazana jer je zapovjednik nasukane ribarice istodobno u pomoć pozvao i gliser.

Po pristanku u Medulin kod dvojice članova posade nasukane ribarice liječnici hitne pomoći utvrdili su lakše ozljede, ogrebotine i natučenost.

Uzroci te pomorske nezgode utvrđuju se očevidom dok je vlasniku broda naloženo da u što kraćem roku obavi komercijalno odsukavanje.

Komentiraj