Dosadašnji predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN RH) Boris Pleša ponovno je izabran na tu dužnost na iduće četiri godine u petak, na izbornom saboru tog sindikata.

 Zahvalivši članstvu na povjerenju Pleša ih je pozvao na zajedništvo. Također je rekao kako će mu to biti posljednji mandat na toj dužnosti od 2015. do 2019., odnosno da se više neće kandidirati.
 Pleša je izrazio otvorenost za nove ideje i sugestije te spremnost na rješavanje problema, ponovivši da je jedino zajedništvom moguće ići naprijed.
 Predsjednik DLSN-a naglasio je i važnost  organizacijske strukture, posebice sindikalnih povjerenika prema kojima se, kako je rekao, kanalizira svo nezadovoljstvo, a sve što je dobro smatra se normalnim.  Pozvao je sve zastupnike na sindikalnom saboru da svoje prijedloge kanaliziraju prema sindikalnim tijelima.
 Proteklo razdoblje i proces koji smo prošli nije bio ni lak ni jednostavan, ocijenio je Pleša te zahvalio svima koji su pridonijeli konstruktivnoj raspravi koja je,ocijenio je, protekla u tolerantnoj atmosferi, međusobnog uvažavanja i poštivanja i kada se nisu slagali.
 Najavio je skoro započinjanje pregovora o novom kolektivnom ugovoru, a svoj rad u protekla dva mandata ocijenio je korektnim i poštenim. Kada se podvuče crta možemo reći da smo mandat odradili uspješno, smatra Pleša.

 U raspravi je, naime, iznesena tvrdnja kako dolazi do osipanja članstva pa je tako iznesen podatak da je u protekle četiri godine broj članova smanjena sa 22.000 na oko 16.900, a sindikalni proračun sa 7 na 4,5 milijuna kuna. Pleša je rekao da je jedan od uzroka smanjenje broja zaposlenika zbog odlaska u mirovinu. Također je iznesen i problem stanova (24) u Puli u sindikalnom vlasništvu koji stoje neiskorišteni i neprodani.
 Na saboru su usvojena izvješća o četvorogodišnjem radu, izvješće Nadzornog odbora i Statutarne komisije, kao i program rada za iduće razdoblje te  izabrani novi članovi Statutarne komisije i Nadzornog odbora.
 Sindikata DLSN RH ove godine obilježava 25. obljetnicu djelovanja  i ovom su se prigodom članovi izbornog sabora prisjetili na 6. travnja 1990. i njegova osnutka kao i prvog predsjednika Ivice Ihasa.

Komentiraj