Tvrtka Apple registrirala je nekoliko domena povezanih s automobilima, čime je pridonijela nagađanjima da se namjerava posvetiti razvoju automobila.

Proizvođač iPhonea u prosincu je registrirao imena domena koje uključuju apple.car, apple.cars i apple.auto, prenio je internetski provider za informacije o domenama Who.is.

MacRumors je prvi objavio novosti u petak, no rekao je da bi ime domene moglo biti povezano s Apple’s CarPlay, usluzi koja vozačima omogućuje da ne podižući ruke s upravljača pristupe kontaktima na njihovu iPhoneu, uspostavljaju pozive ili slušaju snimke s automatske sekretarice.

Premda nikad nije otvoreno dao do znanja da će izraditi automobil, Apple je agresivno vrbovao automobilske stručnjake iz tvrtki poput Forda i Mercedes-Benza.

Automobilska tehnologija postala je primarno područje interesa tvrtki Silicijske doline, uključujući Google, koji je izradio prototip samovozećeg automobila.

Komentiraj

FOTO:Arhiva Nacionala
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.