19:03 Posljednja izvješća govore kako je ubijeno najmanje 17 ljudi. Nakon što su dvadesetorica naoružanih napadača upala u shopping centar i uzela taoce, specijalci su blokirali okolna područja i upali u zgradu. Napadači su ubijeni, a taoci oslobođeni, rekli su iz Ministarstva unutarnjih poslova. Još uvijek nije poznato tko su napadači.

Policijski izvori su za BBC rekli kako su dva napadača aktivirala prsluke s eksplozivom, ubivši nekoliko talaca. Ostali napadači upucani su, a četvorica ih je uhićena.

16:30 Najmanje devet ljudi je poginulo, a još 22 je ozlijeđeno u napadu naoružanih militanata u glavnom iračkom gradu Bagdadu. Oko 20 militanata upalo je u shopping centar al-Jawhara u okrugu Novi Bagdad, nakon što je ispred centra eksplodirala autobomba, javlja BBC.

Zatvorili su se u shopping centar, uzimajući još nepoznat broj talaca. Jedan dužnosnik rekao je kako bi u centru moglo biti i više od 75 ljudi. Većina talaca su žene, rekao je za BBC irački dužnosnik dodajući kako su napadači na krovu shopping centra, a neki od njih nose prsluke s eksplozivom.

“Kada su se specijalci previše približili, ubili su tri taoca”, rekao je jedan policajac za agenciju AFP. “Prilazimo s oprezom. Želimo ovu talačku krizu zaključiti u što kraćem roku i sa što manje žrtava”.

Još uvijek nije jasno tko su napadači, iako je Islamska država često napadala područja šijitskih muslimana. Na mjesto događaja stigli su irački specijalci, a okolne su ulice blkirane.

Komentiraj