NAKON TJEDANA SKRIVANJA Zubar koji je ubio lava Cecila vratio se na posao, dočekali ga prosvjednici i mediji

Američki zubar koji je dospio u središte pozornosti nakon što je u Zimbabveu ubio lava Cecila vratio se u svoju ordinaciju, nakon što se tjednima skrivao. Walter Palmer stigao je u svoju ordinaciju oko sedam sati po lokalnom vremenu. Prašina oko incidenta sa lavom iz Zimbabvea još se uvijek nije slegla, pa je zubara ispred ordinacije dočekalo mnoštvo novinara i prosvjednika.

Zaposlenici su otpratili Palmera i pacijente u ordinaciju, a fotografi su nahrlili u ured. U posljednjem intervjuu kojeg je dao, Palmer je tvrtdio kako je lov bio legalan te kako je ostao šokiran kada je saznao da je lav bio poznat.

 

  • Čak je i policija stigla pred ordinalciju Palmera. “Izručite Palmera”, moglo se čuti iz gomile ispred ordinacije. Palmer nije razgovarao s medijima.

 

Ubojstvo lava Cecila u srpnju potaknulo je globalno zgražanje, a Palmer je čak dobivao prijetnje, za koje je sam rekao da su dovele do ‘pitanja sigurnosti’ za njegovu obitelj. Njegova klinika i kuća postali su mjesta prosvjeda, a kuća u Floridi bila je vandalizirana.

Vjeruje se kako je 55-godišnjak platio oko 50 tisuća dolara kako bi lovio lavove u Zimbabveu, u najvećem rezervatu divlječi. “Da sam znao da je lav imao ime i da je bio važan toj zemlji, ili istraživanjima sigurno ga ne bih ubio. Nitko u našoj ekspediciji nije znao ime tog lava”, rekao je Palmer.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.