Predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić istaknuo je u utorak kako ne zna je li riječ o “političkom dealu” to što niti jedan HDZ-ov gradski zastupnik na aktualnom satu skupštinske sjednice nije postavio pitanja zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, a predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ Mario Župan je rekao kako će svoje primjedbe dati u raspravi.

 Na pitanje novinara kako komentira to što niti jedan zastupnik HDZ-a nije postavio pitanja gradonačelniku Bandiću na aktualnom satu, Bernardić je odgovorio: “Mislite da li je riječ o političkom dealu, to ne znam. To morate pitati zastupnike HDZ-a”.

Novinari su poslušali Bernardića te su predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ Marija Župana (HDZ) to pitali. Na tvrdnju novinara kako je znakovito što na aktualnom satu gradski zastupnici HDZ-a nisu postavili niti jedno pitanje Bandiću i znači li to da su se na državnoj razini dogovorili o koaliciji, Župan je odgovorio kako misli da ne.

“Mislim da ne. Danas nismo na aktualnom satu išli s pitanjima iz određenih razloga, jer ćemo u raspravi o proračunu, i na odborima smo komentirali te prijedloge proračuna, pa ćete vidjeti, bit ćemo kritični prema ovome prvom čitanju jer definitivno se vidi da je povećanje za zaposlene, smanjlo se u socijali, smanjilo se u gradu Zagrebu što se tiče vijeća gradskih četvrti, nema kapitalnih ulaganja. Nadamo se da će gradonačelnik i stručne službe prihvatiti neke naše zahtjeve i amandmane pa ćemo onda lakše razgovarati o podržavanju proračuna”, odgovorio je novinarima HDZ-ov gradski zastupnik i predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ Mario Župan.

Komentiraj

FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.