Pokolj u Nici u kojemu su ubijene 84 osobe produbio je političku debatu u Francuskoj o sigurnosti, a narod je izviždao premijera Manuela Vallsa u ponedjeljak na odavanju počasti žrtvama tog terorističkog napada.

Premijeru Manuelu Vallsu narod je zviždao po dolasku i odlasku iz Nice, gdje je stigao kako bi odao počast žrtvama napada. Okupljeni su prije i nakon minute šutnje zviždali i dovikivali “Ubojice” i “Ostavka” dok su Valls i dvojica ministara odlazili sa šetnice gdje su tisuće ljudi odali počast 84 žrtve ubijene u napadu kamionom koji je u četvrtak izveo Tunižanin s francuskim državljanstvom Mohamed Lahoualej Bouhlel.

Nekadašnji premijer Alain Juppe pozvao je ranije da se u borbu protiv terorizma krene snažnije, a nekadašnji predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy govorio je o potrebi da se “protiv neprijatelja Francuske povede potpuni rat”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.