HNS-ova zastupnica Anka Mrak Taritaš opetovala je u srijedu u Hrvatskom saboru stav svoje stranke da treba oporezovati imovinu, a ne nekretnine, te poručila kako Vlada najavom poreza na nekretnine “plaši građane”.

“HNS je, i dok je bio u vlasti, jasno rekao da je smisao uvesti zakon (porez) na imovinu, ali da pritom treba uvesti i neke limite i cenzuse”, rekla je Mrak Taritaš nakon stanke koju su, zbog različitih razloga, zatražila tri zastupnička kluba.

Pritom je navela primjer Francuske koja ima limit od 100 tisuća eura imovine koja je oslobođenja plaćanja poreza.

Bivša ministrica graditeljsta tvrdi i da Vlada, najavama zakona o porezu na nekretnine u dva koraka, plaši građane koji nisu štedjeli u dionicama, zlatu, dijamantima, nego u nekretninama.

“HNS je, dok je sudjelovao u Vladi, jasno rekao da se ne može oporezivati nekretnine, to mora biti porez na imovinu. Treba pričekati odgovarajući trenutak za uvođenje takvog zakona te imati ‘nulto stanje’, koje nemamo”, istaknula je zastupnica.

Komentiraj

FOTO:Anto Magzan/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.