Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak taritaš u nedjelju je gostovala u Dnevniku N1 televizije, gdje je komentirala Istražno povjerenstvo za Agrokor i povratak Ivana Vrdoljaka na političku scenu.

“Što mislim o svojoj bivšoj stranci ja sam rekla. U jednom trenutku sam za vrijeme lokalnih izbora rekla da ako HNS koalira s HDZ-om, to nije stranka u kojoj ja jesam. Kad sam zatvorila vrata, zatvorila sam vrata bivše stranke. Radimo novu stranku i ja znam što neću, ne želim ponoviti stare greške”, rekla je Mrak Taritaš, pa odgovorila na pitanje brine li ju povratak Vrdoljaka.

“Mi idemo svatko svojim putem i na tom se putu sigurno nećemo sresti. Različito govorimo u sabornici, svatko ide svojim putem”, kazala je.

“HDZ vodi cijelu državu putem koji su oni prepoznali kao dobar put, a ja to ne mislim i zato i jesam u oporbi. HDZ neka se ne skriva iza zakona i odredbi. Nemojmo od Sabora raditi cirkus. Kad se želi, onda se može sve. Treba pitati želi li HDZ istražno povjerenstvo. Ako da, kad će početi s radom? Ako ne, imaju dovoljno ruku u Saboru da to tako i odluče”, rekla je o Istražnom povjerenstvu za Agrokor.

Postoje i incijative da se bojkotira rad Sabora, ako Istražno povjerenstvo za Agrokor ne počne s radom, a Mrak Taritaš kaže da ne podržava opciju bojkota. “Naravno da ćemo sve oporbene stranke stati i razgovarati. Mene zanima što je cilj, da pokažemo da smo mala djeca i pokažemo da se ljutimo na HDZ? Pa ja se na HDZ ljutim svaki dan, ali radim i gledam priliku kako da sve bude dobro”, zaključila je.

Komentiraj