Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO)  iz vojarne Zemunik u subotu su sudjelovale u gašenju dva požara s ukupno osam protupožarnih zrakoplova.

Na požarište Divojevići iznad Trogira požar su gasila dva kanadera CL-415 dok su na drugom požaru, Brodarica u Šibensko-kninskoj županiji u gašenju bila angažirana četiri kanadera i dva zračna traktora AT-802, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 42 požarišta, 13 u Splitsko-dalmatinskoj, 12 u Šibensko-kninskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj, sedam u Zadarskoj županiji i dva u Istarskoj županiji.

Kako ističe MORH, sveukupno su kroz 40 dana trajanja protupožarne sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze ostvarile više od 2400 letova i 330 sati naleta (14 dana) u gašenjima požara.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.