Primorsko-goranska policija uhvatila je dvojicu Slovaka koje tereti da su na Krku od kraja kolovoza počinili više krađa, uključujući skutere i plovila, čime su vlasnike oštetili za 433 tisuće kuna.

Policija ih tereti da su na otoku Krku te u jednom slučaju iz lučice u Bakarcu ukrali dva skutera za more, dva plovila s vanbrodskim motorima, prikolicu za plovilo te provalili u kamp kućicu iz koje su otuđili kanistre s benzinom i uljem za motore, ležaljke za plažu, sušila za kosu, razne osobne potrepštine i druge predmete.

Kradljivci su na ukradenim skuterima, plovilima i prikolici preinačili identifikacijske oznake i umjesto njih postavili lažne.

Kaznenim djelima oštećena su dvojica hrvatskih državljana te Austrijanac i Slovenac kojima su vraćene pronađene stvari.

Slovaci, 41-godišnjak i 27-godišnjak, prijavljeni su za pet krađa i krivotvorenja isprava. Nastavak kriminalističkog istraživanja trebao bi pokazati jesu li li počinili još koje nedjelo.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.