Autobus sa novinarima kamenovan je u utorak, razbijena su dva stakla a nekoliko je novinara zadobilo lakše posjekotine. BBC piše kako je nastala velika panika jer se prvotno mislilo da se na autobus pucalo iz vatrenog oružja.

Autobus je putovao prema glavnom novinarskom centru u Barra da Tijuci. “Čuli smo razbijanje, svi su ležali na podu, pa sam legao i ja”, rekao je britanski fotograf iz Press Associationa.

Pod policijskom pratnjom autobus je stigao do novinarskog centra. “Dva prozora se nisu odmah razbila, jedan je popustio dok smo se vozili autocestom”, dodao je fotograf. Tko je izvršio napad na autobus nije poznato.

Dužnosnici navode kako je na autobus bačeno kamenje, a svjedoci da se radi o pucnjavi iz vatrenog oružja. “Na nas je pucano. Mogli smo čuti napinjanje oružja”, kazala je Amerikanka Sherryl “Lee” Michaelson. Jedna volonterka rekla je kako su čuli glasnu buku. “Na nas je pucano. Sretni smo što smo živi”, kazala je za Reuters.

Glasnogovornik Organizacijskog odbora rekao je kako forenzičari pokušavaju utvrditi radi li se o kamenju ili mecima. “Još nismo sigurni što je pogodilo autobus. Ne želimo spekulirati”, kazao je, prenosi Independent.

Komentiraj