Nakon prvog dana natjecanja na regati Svjetskog kupa u kineskom Qingdau u konkurenciji 37 laseraša Filip Jurišić zauzima šesto mjesto, a Tonči Stipanović dvanaesto.

Odjedrena su dva plova, Jurišić je bio dosta konstantan s osmim i 13. ulazom, dok je Stipanović izvrsno otvorio regatu s pobjedom u prvom plovu, dok je u drugom bio puno slabiji – 27.

“Prvi dan je prošao, krenuo sam odlično, nakon dosta čekanja na vjetar dobro sam se postavio na situaciju koja se razvijala na regatnom polju i pobijedio. U drugom plovu odlučio sam se za desnu stranu polja, dosta sam tu izgubio i nisam uspio napraviti ništa pametnog”, kazao je Stipanović, koji je u zadnje dvije godine pobjednik ove regate.

Umag je ovoga tjedna domaćin Europskog prvenstva za klasu Flying Dutchman, nekoć olimpijsku disciplinu, danas klasu u kojoj mahom nastupaju jedriličari u već zrelijim godinama. Zasad je održano pet jedrenja, među 70 posada na šestom mjestu su braća Tin i Robin Matulja. Prvenstvo traje do 19. rujna.

Komentiraj

FOTO:Buda Mendes/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.