U četvrtak navečer na Petrovaradinskoj tvrđavi pokraj Novoga Sada počinje festival Exit, na kojemu će do nedjelje nastupiti 700 izvođača na 20 pozornica, među kojima neke od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda: Hardwell, Faithless, Motorhead, Manu Chao la ventura, Milky Chance i John Newman.

Organizatori očekuju da će na 15. po redu Exit dnevno dolaziti 40.000 gostiju iz više od 60 zemalja.

Festival počinje velikim vatrometom iznad glavne pozornice točno u ponoć, a zatvara se uz izlazak sunca na “Dance Areni” 13. srpnja.

Direktor Exita Dušan Kovačević smatra da će ovogodišnje jubilarno 15. izdanje jednog od najboljih glazbenih festivala u Europi biti najposjećenije u posljednjem desetljeću i po kvaliteti i renomeu izvođača, prenio je novosadski portal “021”.

Kovačević je rekao da se ove godine prvi put u povijesti Exita može dogoditi da ulaznice za pojedine dane budu potpuno rasprodane i da je to na osnovi dosadašnje prodaje vrlo vjerojatno.

  • Organizatori očekuju da će na 15. po redu Exit dnevno dolaziti 40.000 gostiju iz više od 60 zemalja.

Prvi gosti festivala počeli su pristizati u srijedu. Najveći dio njih smješta se u Exitov kamp koji se nalazi na popularnom novosadskom Štrandu.

Željeznički i autobusni promet bit će pojačan u smjeru Novoga Sada slijedeća četiri dana, a za izvanredno stanje u glavnom gradu Vojvodine priprema se i policija.

“Sigurnost na Tvrđavi bit će na najvišoj razini. Novosadski odred žandarmerije bit će u punoj pripravnosti tijekom Exita zbog velikog broja stranaca. Policija nema najava da će doći do ikakvog sigurnosnog problema”, objavio je dnevni list “Blic”.

Komplet ulaznica za četiri dana festivala stoji oko 130 eura.

Nastao iz bunta i revolta zbog stanja u Srbiji koncem 90-ih, Exit je tijekom godina prerastao u jedan od najvećih glazbenih događaja u jugoistočnoj Europi, koji posjeti na desetine tisuće mladih iz cijele Europe.

Komentiraj

FOTO:Facebook
PODIJELI