Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u četvrtak da njegova stranka osim s Mostom, kojega smatra strateškim partnerom, nema nikakvih službenih kontakata s drugim strankama u dogovorima oko sastavljanja nove vlade.

“Nema nikakvih službenih kontakata, nego s Mostom. Strateška odluka HDZ-ovih stranačkih tijela je da je naš prvi partner Most”, kazao je Jandroković novinarima ispred središnjice HDZ-a, upitan kontaktiraju li s HSS-om i drugim strankama.

“HDZ-ov strateški partner je Most i mi se toga držimo”, dodao je i poručio kako je sada prerano govoriti hoće li nova vlada imati značajniju većinu u Saboru od potrebnih 76 zastupnika.

Naglasio je kako u pregovorima HDZ-a i Mosta sve ide po planu, da su osobe zadužene za kontakt između te dvije stranke svakodnevno u vezi, te da se za ponedjeljak priprema idući sastanak stranačkih vodstava.

Jandroković je opovrgnuo medijske informacije da je iz HDZ-a bilo kontakata sa Živim zidom, kako je to na svom facebook profilu napisao jedan od čelnika Živog zida Ivan Pernar.

“To nije točno. Ima različitih informacija u medijima, ali postoje ljudi koji su zaduženi za kontakte i govore u ime HDZ-a i jedan sam od njih. Službenih kontakata i onih neslužbenih nije bilo”, rekao je.

Komentiraj

FOTO:gor Kralj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.