Američki državni tajnik John Kerry razgovarao je u srijedu s iranskim ministrom vanjskih poslova o iranskom pokusnom ispaljivanju dvaju balističkih raketa za koje je Teheran rekao da su proizvedeni kako bi mogli pogoditi Izrael, rekao je glasnogovornik State Departmenta.

“Državni tajnik izrazio je zabrinutost u današnjem razgovoru s ministrom vanjskih poslova (Mohamadom Džavadom) Zarifom”, kazao je glasnogovornik State Departmenta John Kirby na dnevnom brifingu.

Iran je u srijedu izveo dva nova probna ispaljivanja balističkih raketa dometa oko 1400 kilometara. Ispaljivanja su uslijedila nakon probnog ispaljivanja raketa u utorak za koje je američki State Department rekao da će to pitanje potaknuti na Vijeću sigurnosti UN-a.

Teheran je kazao da su iranske balističke rakete srednjeg dometa osmišljene da budu u stanju pogoditi Izrael.

“Razlog proizvodnje naših raketa dometa 2000 kilometara jest da budu u stanju udariti našeg neprijatelja, cionistički režim, sa sigurne udaljenosti”, rekao je brigadni general Amir Ali Hadžizadeh.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.