EPA/LARRY W. SMITH

Američki milijarder Donald Trump u ponedjeljak je izgubio na prvim predizborima u Iowi od Teda Cruza, ali u utorak je već dobio bolje vijesti. Kako piše Independent, Trump se našao na listi nominiranih za Nobelovu nagradu za mir. ‘Društvo’ mu prave ličnosti poput pape Franje i boraca za žrtve silovanja Islamske države.

Trump je posljednje vrijeme ne silazi s naslovnih strana medija, ‘zahvaljujući’ svojim kontroverznim izjavama o muslimanima i ženama. Između ostalog, Trump je rekao kako bi muslimanima trebalo zabraniti ulazak u SAD, a posebno je ‘navalio’ na meksičke migrante. Dodao je i kako bi između SAD-a i Meksika sagradio ‘jedan lijepi zid’.

Šef Peace Research Institutea u Oslu, Kristian Berg Harpviken, za agenciju Reuters rekao je kako bi se među nominiranima za Nobelovu nagradu za mir trebali naći i Edward Snowden, čelnik iranske organizacije za atomsku energiju Ali Akbr Salehi i sudionici mirovnih pregovora u Kolumbiji. Dodao je kkao je vidio pismo sa nominacijom za Trumpa. Ipak, nije ga izdvojio kao kandidata koji bi vjerojatno dobio nagradu.

Norveški odbor za Nobelovu nagradu obično dobiva oko 200 nominacija za Nobelovu nagradu za mir.

Komentiraj