Švedski hokejaš Andreas Jämtin (32), jedan od najboljih napadača u švedskoj SHL ligi u posljednjih sedam godina, pridružio se Medveščaku, izvijestio je u petak zagrebački hokejaški klub.

Andreas Jämtin je napadač koji se odlično snalazi na lijevom i na desnom krilu. Većinu svoje karijere proveo je u švedskim klubovima HV71 i Linköpingu, a igrao je i za finskog prvoligaša TPS. S HV71 je osvojio dva naslova prvaka Švedske, dok je sa švedskom reprezentacijom na svjetskom prvenstvu Elitne divizije osvojio zlato (2013) i srebro (2011).

“Svi u svojoj momčadi uvijek vole imati suigrača kao što je Jämtin koji stvara probleme suparničkim igračima. Jämtin je jedan od najboljih napadača u Švedskoj u posljednjih sedam godina, koji se odlično snalazi i u napadu i u obrani, a u čijoj se igri može očitati odlučnost i žestina. Igra čvrsto i strastveno, i vjerujem da će navijači cijeniti upravo te njegove osobine”, izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Klub su napustili igrači na probnom roku Juraj Valach, David Brine, Radovan Pulis, Vadim Kravčenko, Jevgenij Nikiforov, Marat Zaripov, Ilja Nekoljenko i Aleksander Sumin, dok se preostali još bore za mjesto u momčadi.

Komentiraj