U većem dijelu zemlje kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima, javlja jutros HAK. Jak vjetar mjestimice i povremeno usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog pojačanog prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Sveta Nedjelja, u smjeru Bregane, vozi se u koloni. Magla, koja je mjestimice i vrlo gusta, smanjuje vidljivost i usporava vožnju na cestama u unutrašnjosti, Istri i dijelu Dalmacije. Ima je i na autocestama A1 između Zagreba i tunela Mala Kapela; čvora Otočac i tunela Sveti Rok te čvorova Skradin i Bisko, A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Kikovice, na Istarskom ispilonu između čvorova Umag i Pula te čvora Rogovići i tunela Učka.

 

  • Na autocesti A1 na čvoru Vrpolje kroz sam čvor vozi se dvosmjerno, a na čvoru Sveti Rok uz privremenu regulaciju prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

 

Na riječkoj obilaznici (A7) na čvoru Orehovica za sav je promet zatvoren izlazni krak za Sušak.

Danas do 17 sati zatvorena je državna cesta u mjestu Brijest između Osijeka i Antunovca (DC518). Obilazak je preko Tenje i Antunovca. Radovi su na sanaciji željezničko-cestovnog prijelaza.

Zbog radova na državnoj cesti DC1 vozi se jednim trakom usporeno, uz privremenu prometnu signalizaciju od čvora Zaprešić prema Pojatnom (kod trgovačkog centra West Gate); u Krapini (zbog sanacije klizišta).

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Na graničnom prijelazu Bajakovo, zbog radova će biti prekinut promet 10. prosinca od 09,00 do 11,00 sati.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj