Prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba, pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i čvora Bosiljevo u oba smjera, pred naplatama Lučko (A1) i Demerje nema kolona.

Zbog prometne nezgode na autocesti A1 na čvoru Perušić u smjeru Splita vozi se usporeno ali nema zastoja.

Zbog prometne nesreće u Sloveniji i pojačanog prometa na autocesti A2 Zagreb-Macelj između naplate Trakošćan i tunela Frukov Krč u smjeru Slovenije, kolona je oko 2 km.
Pojačan je promet povremeno na autocestama: A3 Bregana-Lipovac, A4 Zagreb-Goričan, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, te na prilazima turističkim središtima duž obale.
Zbog prometne nesreće prekinut je promet Podravskom magistralom (DC2) između Pitomače i Virovitice u mjestu Špišić Bukovica.

Granični prijalazi

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima:

  • ulazak: Mali Prolog, Aržano, Gabela Polje, Gornji Brgat, Pasjak, Bregana, Ličko Petrovo Selo;
  • izlazak: Tovarnik i Bajakovo;
  • oba smjera: Rupa, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Macelj, Metković, Karasovići, Klek, Zaton Doli, Plovanija, Kaštel

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Ličko Petrovo Selo i Bajakovo. Na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo kolona je oko 1 km.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj