Predsjednica Republika Kolinda Grabar Kitarović posjetila je u četvrtak Varaždin i “Špancirfest” gdje se zadržala gotovo dva sata u šetnji prepunim varaždinskim ulicama te istaknula kako je “Špancirfest” postao jedan od najpopularnijih festivala u Hrvatskoj.

Na kraju posjeta Varaždinu izjavila je za Festivalsku televiziju VTV-a da je uživala u posjetu i razgledavanju sadržaja “Špancirfesta”. Predsjednica je ocijenila da je “Špancirfest” doista posebna manifestacija i da joj je je teško izdvojiti neki određeni dio toga festivala. Kako je rekla, dojmile su je se Uska ulica, u kojoj za “Špancirfesta” vladaju umjetnici, te stari zanati i obrti na Trgu tradicijskih obrta. Potvrdila je da je već ranije posjetila “Špancirfest” o kojemu je i čula sve najbolje.

“Postali ste svakako jedan od najpopularnijih festivala u Hrvatskoj”, izjavila je za Festivalsku televiziju Grabar Kitarović. Dodala je da u posljednje vrijeme diljem Hrvatske ima dosta festivala, a iako se svi još nisu isprofilirali, svaki od njih nudi nešto drukčije. Spomenula je “Rapsku fijeru” rekavši da je to na neki način povratak u srednjovjekovnu prošlost i oživljavanje prošlosti dok je, smatra, “Španicrfest” kombinacija povijesti i mladosti.

U društvu predsjednice Republike bili su župan Varaždinske županije Predrag Štromar, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i direktorica varaždinske Turističke zajednica Branka Tropp, te brojni članovi HDZ-a grada Varaždina i Županije.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.