Dostavna tvrtka General Logistics Systems B.V. je u posljednjih 12 mjeseci uložila više od 100 milijuna eura u razvoj svoje europske mreže. Sa znatno proširenim kapacitetom, tvrtka je dobro pripremljena za vrhunac sezone.

“Naš europski sustav temelji se na snažnim nacionalnim mrežama koje osiguravaju izvrsnu blizinu korisniku i usko su povezane jedna s drugom. Kako bismo klijentima mogli ponuditi visoku kvalitetu i u vrhuncu sezone, ulažemo kontinuirano diljem Europe”, rekao je Rico Back, izvršni direktor GLS grupe.

Preko 100 milijuna eura uloženo je u novu izgradnju, proširenje ili modernizaciju lokacija. GLS je izgradio novo međunarodno čvorište u Slovačkoj (Zvolen). Također je otvorio sedam novih skladišta u GLS regiji Europe East – u Rumunjskoj (Tulcea i Târgu Jiu), Sloveniji (Slovenska Bistrica), Češkoj (Klatovy i Šumperk) i Mađarskoj (Kazincbarcika i Budimpešta). Moderne nove konstrukcije također su puštene u rad GLS Germany (Offenburg), GLS Austria (Rankweil) i GLS Poland (Radom).

Glavne investicije uključuju i sveobuhvatnu eksploataciju skladišta, primjerice Habay (Belgija), Taastrup u blizini Kopenhagena (Danska), Donaueschingen (Njemačka), Rotterdam (Nizozemska) i Bydgoszcz (Poljska). U Neuensteinu, Njemačkoj, prošireno je središte podružnice DER KURIER, ekspresne dostave. U Italiji su se tri GLS skladišta preselili u veće zgrade (Pesaro, La Spezia, Imperia).

Ove mjere omogućile su tvrtki GLS povećanje kapaciteta pravovremeno za jesensko i božićno poslovanje.

Posljednjih godina, broj prevezenih paketa svaki dan bio je oko 30 posto iznad godišnjeg prosjeka od listopada pa nadalje. U nekim je zemljama volumen čak udvostručen kratko prije Božića.

“Očekuje se da će sezonski porast ove godine biti još veći. Da bismo mogli ponuditi našim klijentima visoku kvalitetu usluge na koju smo navikli, nećemo pridruživati nove kupce našem sustavu u tom razdoblju”, objasnio je Rico Back, izvršni direktor GLS grupe.

gls-group.eu

Komentiraj