Trener Hajduka Damir Burić je u ponedjeljak najavio kako je cilj njegove momčadi u nastavku sezone osvojiti Hrvatski nogometni kup te je ocjenio da je jesenski dio sezone bio isrpljujući za  mladu ekipu.

“Cilj nam je osvojiti kup, mi želimo osvojiti kup i doći u vrh hrvatskog nogometa s našim igrama i osvajanjem bodova”, rekao je Burić u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Istaknuo je da je jesenski dio sezone za njegovu momčad bio iscrpljujući  jer je, uključujući i kvalifikacijske nastupe za Europsku nogometnu ligu, Hajduk odigrao ukupno 32 utakmice.

“Dosadašnji dio sezone bio nam je iscrpljujući, a nastupi u Europskoj nogometnoj ligi (u kvalifikacijama) ostavili su posljedice u nastupima u Hrvatskom prvenstvu jer smo ‘prosuli’ puno bodova u našem prvenstvu u vrijeme dok smo igrali kvalifikacije za Euroligu,” rekao je Burić. Pri tomu na naglasio kako je prosjek igrača momčadi Hajduka 22 godine te da je u igri mladih igrača bilo oscilacija, ali i dobrih utakmica, no najvažnije je da su oni tako stjecali iskustvo.

“U drugom (proljetnom) dijelu sezone bit ćemo još jači i tvrđi i svakome neugodni”, poručio je Burić, dodavši da će iz sadašnjeg igračkog kadra nastojati postići maksimum. Ocjenio je kako u momčadi Hajduka nema pojedinačnih zvijezda, nego se svi igrači moraju žrtvovati za klub. “Naša najveća zvijezda je momčad,” istaknuo je.

  • Na novinarski upit ima li prostora za napredak Hajduka kako bi ubuduće bio konkurentniji u europskim natjecanjima a ne da, kao što je slučaj zadnjih godina, ispada u pretkolima tih  natjecanja od momčadi koje su ispod njegovog ugleda, Burić je odgovorio kako je nužno poboljšati uvjete rada u klubu radi omogućavanja razvoja mladih igrača i dostizanja boljih rezultata.

“Mi smo duboko ušli u to da poboljšamo našu infrastrukturu jer su uvjeti rada mladih igrača loši i moraju im se osigurati osnovni uvjeti rada za razvoj njihovog talenta. U protivnom, ne možemo ništa očekivati”, poručio je Burić. Pri tomu je rekao da očekuje i pomoć Grada u poboljšanju Hajduove infrastrukture.

“Ne možemo non-stop graditi stanove i kuće, treba graditi sportske terene”, kazao je.

Zamoljen za komentar zbivanja oko Hrvatske nogometne reprezentacije, Burić je rekao kako je izbornik Ante Čačić poznavatelj hrvatskog nogometa.

“Čačić zna sve o hrvatskom nogometu, a ima i pomoćnika Antu Mišu koji koji je u dalmatinskim okvirima jako kvalitetan kao igrač, sportaš i trener”, rekao je.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Daniel KASAP
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.