Brazilski Chapecoense osvojio je u nedjelju svoju prvu titulu nakon što je većina momčadi poginula u zrakoplovnoj nesreći, koja se dogodila u studenom prošle godine. Podsjetimo, samo trojica nogometaša preživjela su nesreću, a poginula je 71 od 77 osoba na letu.

Vodeći brazilski i argentinski kluboci ponudili su potom svoje igrače poslati na posudbu u Chapecoense. Oni su, pak, potpisali ugovore s 25 novih igrača ove sezone, te u orvu ekipu uveli devetoricu iz mlade momčadi. U nedjelju su osvojili prvenstvo države Santa Catarina Catarinense.

Iako su izgubili u playoffu od Avaija sa 1:0, odlučio je bolji skor tijekom cijele sezone. Klub je trofej posvetio svim poginulima u zrakoplovnoj nesreći. “Znali smo da ćemo imati dosta problema jer smo iz temelja morali ponovno izgraditi našu momčad. Ali, zahvaljujući tom upornom radu došli smo do titule”, rekao je novi trener Vagner Mancini.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 29. studenog prošle godine. Momčad je putovala u Kolumbiju na finale Copa Sudamericane protiv Atletico Nacionala. U nesreći je poginulo 19 igrača i članova stožera.

Komentiraj