Kandidat Živog zida za međimurskog župana bit će aktualni saborski zastupnik te stranke Branimir Bunjac.

Na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Čakovcu, predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao je da će se Bunjac, ali i ostali članovi Živog zida, boriti protiv nepotizma u županijama, gradovima i općinama.

“Borit ćemo se i protiv straha koji tjera naše građane na iseljavanje iz domovine, straha ako ne pripadate političkim elitama da nećete uspjeti”, naglasio je Sinčić te dodao kako će se na lokalnim izborima Živi zid založiti za bolji sustav vrijednosti i bolji sustav upravljanja.

Za Bunjca je rekao da je jedan od petorice najaktivnijih saborskih zastupnika i da je predstavnik novog vremena koje treba nove ljude, “ljude koji će zastupati druge, a ne gledati samo svoje interese pa građanima što ostane – ostane”.

45-godišnji Bunjac kaže da nudi alternativu i nadu građanima koji nisu zadovoljni vladajućim političkim strukturama u Hrvatskoj.

Govoreći o trogodišnjem radu stranke u Međimurju, podsjetio je da je Živi zid do sada sudjelovao na dvama parlamentarnim izborima i da su oba puta prešli prag te imaju i jednog zastupnika.

“Stekli smo iskustvo. I na ovim, prvim lokalnim izborima u Međimurskoj županiji mislimo ozbiljno”, rekao je te dodao kako od 25 gradova i općina Živi zid ima liste za njih 15. Cilj mu je, kaže, omogućiti bolji život u Međimurju u kojem će, umjesto praznih kuća, iseljavanja i niskih plaća biti bogati poljoprivrednici, bez blokiranih građana s novim ciklusom investicija.

Na pitanje novinara kako realizirati taj novi ciklus investicija, Bunjac je odgovorio da će to biti kroz suradnju s državama u regiji.

Smatra da treba iskoristiti blizinu Austrije, Njemačke i Slovenije te omogućiti pilot-projektima domaćih inovatora da pronađu strane partnere.

Najavio je i da će oformiti koaliciju, ali ne sa strankama koje su do sada bile na vlasti. “Nećemo koalirati ni sa SDP-om niti s HDZ-om”, naglasio je, a demantirao je i moguću koaliciju s HNS-om jer “na nacionalnoj razini ne ulijevaju sigurnost i povjerenje”.

Na konferenciji za medije predstavljeni su i kandidati za zamjenika župana, te za načelnike pojedinih međimurskih općina.

Komentiraj