Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je poručio kako ni u jednom trenutku nije dvojio da će Damir Krstičević nastaviti obnašati dužnost potpredsjednika Vlade i ministra obrane te, kako je kazao, dovršiti ozbiljan i važan posao koji je s cijelom Vladom počeo raditi.

“On je bio taj pokretač reformskih poteza u smislu donošenja strategija nacionalne sigurnosti. Prema tome, general me nije ni ovaj put iznenadio”, izjavio je ministar Božinović novinarima u Pazinu.

Upitan zna li se uzrok otvorenog plamena koji je doveo do velikog požara u Dalmaciji, Božinović je odgovorio kako se radi o jednom iznimno opsežnom očevidu koji provodi splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

“Formirana je radna skupina kriminalista koja radi na pronalasku odgovora na pitanja kako i tko je to eventualno počinio. Svi znamo da kada su u pitanju požari, obično dokazni materijal izgori s vatrom i onda je proces dokazivanja puno teži. No, radi se u svim postojećim tehnikama, uključujući i obavijesne razgovore sa stanovništvom lokalne zajednice”, rekao je.

Nakon sastanka s istarskim županom Valterom Flegom te gradonačelnicima Pule i Pazina Borisom Miletićem i Renatom Krulčićem, ministar je izrazio zadovoljstvo stanjem sigurnosti na području Istre, kao dokaz dobre sinergije i suradnje između policije i jedinica lokalne uprave i samouprave.

“Turizam je naročito u Istri vodeća gospodarska grana te uz ljepotu naše obale sigurnost doprinosi brendiranju  hrvatskog turizma u velikoj mjeri, jer puno ljudi odlučuju doći u Hrvatsku jer se tu osjećaju sigurnima. Mnogi to ne znaju, ali iza uspješnih turističkih sezona stoji i naporan rad policijskih službenika”, istaknuo je Božinović.

Izrazio je zadovoljstvo stanjem na graničnim prijelazima gdje se zahvaljujući preventivnom angažmanu Vlade, kako je kazao, uspjelo ishoditi da se unatoč značajnom povećanju broja turista i zakonodavnih promjena u EU što se tiče graničnih kontrola to ne odražava na duljinu čekanja na ulazak u Hrvatsku.

Komentiraj